Om mig

Mitt namn är Josefin Hemmingsson. Jag har under lång tid varit intresserad av naturmedicin och bestämde mig tidigt för att jag ville arbeta för människors välmående. Jag fastnade för den kinesiska medicinen år 2013 och har sedan dess valt att ägna min tid åt det. Det som fick mig att fastna för just kinesisk medicin var sättet att se på hälsa och  medicin. I kinesisk medicin arbetar man för att motverka sjukdom innan den uppstått och för att skapa förutsättning för självläkning om sjukdomstillstånd uppstår Jag har en treårig utbildning av internationell standard i traditionell kinesisk medicin med examen hos Akupunkturakademin i Stockholm.

Jag arbetar även som sjuksköterska inom ASIH i Täby kommun.

Tidigare har jag studerat i USA där jag bland annat läst Human Biology (anatomy, physiology, pathophysiology, genetics and chemistry) och även praktiserat hos Acupuncture Valencia i Spanien under sammanlagt sex månaders tid. 

Sedan hösten 2018 är jag även utbildad yinyogalärare samt arbetar tillsammans med Holistic House där jag föreläser om traditionell kinesisk medicin under deras yogalärarutbildningar. Läs mer om Holistic House på www.holistichouse.com
 
Jag är även diplomerad kosmetisk akupunktör och är otroligt fascinerad över dess funktion och resultat både för vårt välmående och utseende. 

Jag är medlem i Svenska Akupunkturförbundet samt Komplementärmedicinska Riksförbundet vilket innebär att jag:  
  • Innehar patientansvarsförsäkring
  • Endast använder sterila engångsnålar
  • Uppfyller socialstyrelsens hygienkrav
  • Arbetar efter etiska regler och har tystnadsplikt